DOULA

Jeg er doula og jeg er birthkeeper

Jeg har igennem de sidste 6 år støttet, hjulpet og været med til fødsler i kvinders hjem og på hospital. Jeg har fungeret som et par ekstra hænder, jeg har været en konstant stemme, der har hvisket at alt er godt og jeg har været et par øjne der  har kunne se kærligt på kvinden, når hun har haft brug for det.

Mit største ønske for alle gravide, fødende og babyer er, at de kommer til verden og lander blødt og kærligt. Jeg ønsker, at nybagt mor lander lige som hun skal med den kærlige omsorg og hjælp som hun kan have brug for. Jeg håber at du som fødende føler dig set, mødt og lyttet til under din fødsel og at du stoler på din krop, din intuition og dit åndedræt både under din graviditet og din fødsel.

 

  • En doula & birthkeeper er en fagligt uddannet person, der følger parret gennem graviditeten. Jeg er uddannet til at støtte kommende mødre og forældre, før, under og efter deres barns fødsel.

Som doula erstatter jeg ikke jordemoderen, faderen eller andre pårørende, som er til stede ved fødslen. Jeg er som doula og som kvinde en ekstra støtte til dig som fødende og til dine pårørende.

Jeg følger dig og din kæreste igennem din graviditet og du har private sessioner med mig, igennem sessioner finder vi frem til hvordan du og I ønsker at bringe jeres baby til verden. Hvor skal det være? Hvordan skal det være og hvilke beslutninger er vigtige for dig og jer?

I og med, at jeg følger jer igennem graviditeten og er i løbende kontakt med dig og jer, opstår den naturlige mulighed for at bygge bro, tryghed og kendskab til hinanden. Og tryghed er væsentlig under en fødsel.

Heldigvis for min gerning for det  jeg laver og tilbyder, så har også det etableret system fået øjnene op for, at gode fødselsoplevelse også kræver ro, forberedelse, tryghed, omsorg og kontinuitet. Denne overbevisning underbygges af flere undersøgelser som viser, at tilstedeværelsen af en en doula, som den fødende er tryg ved og som kvinden kender godt, kan reducere frekvensen af kejsersnit med op til 50%, mindske forbruget af smertelindring med 30% og reducere forbruget af vefremkaldende medicin med 40% – den såkaldte doula-effekt.

Jeg er uddannet doula ved Klinik Maia i 2014. Og har siden 2014 støttet gravide, kommende mødre og familier i løbet af graviditet og fødsel af deres baby.
I slutningen af 2014 startede jeg, sammen med Karina Isolde, Copenhagen Doulas. Vi har stået i spidsen for at arrangere workshops for både sundhedspersonale, fagfolk og doulaer. Vi har været med til at introducere Spinning Babies til Danmark og er stolte af, at se Spinning Babies blive brugt af både jordemødre og doulaer.

Til november 2019 starter jeg og Karina Isolde vores doulauddannelse, det er et uddannelsesforløb vi glæder os rigtig meget til at starte op. Og vi ser frem til at kunne øse ud af vores viden og erfaring.
Vil du læse mere om doula-uddannelsen kan du læse her: http://copenhagendoulas.dk/da/doulauddannelse/

 

Copenhagen Doulas

 
mail@mammayoga.dk